Veckoutvärdering: elefanten som inte finns

Livet med anorexi, Veckoutvärderingar / Permalink / 1

Allt jag vill ha just nu är ett par nya ögon, för jag litar inte längre på de jag har. Mina ögon suger, minst sagt. Eller så är det min omgivning som behöver glasögon hela högen, för vi har uppenbarligen väldig skilda bilder av verkligheten.

"Det känns som att jag pekar på en röd stol och du säger att den är grön", är en mening som jag hört min mamma säga upprepade gånger under veckan som gått. I mina ögon har tidigare magrutor förvandlats till fettvalkar, i min mammas ögon är en mager tjej fortfarande mager.

Under veckan som gått har anorexin, stegvis och väldigt skickligt, lyckats ta kommando över flera av mina tankar. Detta har skett utan att jag reagerat särskilt. En längre promenad på måndagen gjorde att jag accepterade samma sak även på tisdagen. En ny ovana blev flera och i slutet av veckan dominerade onekligen de sjuka tankarna mina beslut. Anorexin hade makten och jag följde slaviskt.

En kombination av att min mamma varit uppbokad under ett par kvällar och tillfällena för samtal varit få plus att jag agerat martyr, har gjort att våra dagliga coachsamtal blivit kortare än vanligt. Hela veckan lade jag locket på mina känslor vilket resulterade i att jag under helgen hade fem dagars ackumulerad ångest. Denna veckan har vi därför schemalagt våra samtal.

I söndagskväll så kunde jag och min mamma tillsammans konstatera att oavsett vad vågen kunde tänkas visa under måndagen så skulle det troligtvis orsaka känslomässigt kaos. Viktökningen var 0,6 kg och jag mådde precis som vi förutspådde. Jag växer och tror mig se vartenda hekto på kroppen. Kanske borde jag boka tid hos optikern för mina ögon är uppenbarligen fullkomligt värdelösa.

 
 
#1 - - Sofia:

Hej! Hur lägger du upp ditt kostschema? Väljer du ut saker du vill äta och räknar ut kalorierna eller hur gör du? Vore jättekul om du ville skriva ett inlägg om detta! Själv sugen på att följa ditt upplägg men har lite svårt med att planera och hur man ska lägga upp det!

Svar: Hejdu, förlåt om jag varit otydlig med det i bloggen. men ja, jag väljer ut saker som jag vill äta och räknar ut kalorierna. Känner att de passar mig bra just nu av många olika anledningar. Jag kan absolut skriva ett inlägg och berätta mer ingående om det. Så håll utkik i veckan :)
Hälsogrubblaren

Till top