Vikten av att få känna sig fin

Livet med anorexi / Permalink / 0

Det är med stora marginaler som jag har sprängt min resebudget när jag under de senaste året har besökt flera shoppingmecka som Tokyo, Singapore, Hong Kong och Bangkok. Efter att ha spenderat en massa tid i majoriteten av Asiens alla Forever 21 butiker och ha prutat mig till många fynd på lokala nattmarknader så har jag kommit hem med helt ny garderob. Tyvärr så är det svårt att känna sig fin i för stora kläder. Oavsett hur fina de än är.

Det är svårt att uppskatta sin spegelbild när man drunknar i jeansen och när den tänkta t-shirten har blivit en klänning. Med en redan mycket kritisk blick så sänker snarare osmickrande kläder en redan låg självkänsla.

Trots att jag ser min nuvarande kroppsform och vikt som tillfällig så har jag ändå valt att investera ett antal hundralappar i att köpa kläder som passar mig just nu. Sommarrean har dessutom gjort det möjligt att göra några riktiga fynd. Jag vill tro att det är viktigt att få känna sig fin. Att det kan höja självkänslan åtminstone lite grann. Vad har jag att förlora mer än ett par hundralappar?

 
Till top