Hatkärlek till Instagram

Hälsodebatt / Permalink / 1

Min hatkärlek till sociala medier som Instagram är jag övertygad om att jag delar med många andra. Likaväl som Instagram är utmärkt för att inspirera och inspireras, är många konton också ångestframkallande. Perfekta flöden som skapar en illusion av en problemfri tillvaro och perfekta liv.

Vi jämför oss, jagar likes och ifrågasätter den fantasilösa skinkmackan som vi dagligen äter till frukost. Vi känner oss lata och otillräckliga som inte hinner med hälften av det som alla andra verkar göra.

Tid är den enda jämt fördelade resursen på jorden. För prestationsprinsessor som mig är det lätt att gå i fällan och tro att alla gör allt. Jag vill både hinna laga en fotovänlig frukost, kombinera den perfekta outfiten, köra svettiga pass i gymmet, resa regelbundet och dessutom leva ett socialt liv. Men någonstans kan jag inte blunda för det faktum att dygnet endast har 24 timmar.

Jag blir så frustrerad. Vad är det vi vill bevisa och för vem? Mitt i denna overkliga verklighet vill jag publicera en bild på resultatet av mitt senaste toabesök eller på mitt rödlysande finne. Jag vill visa det faktum att jag är mänsklig.

 Verkligheten saknar filter.
 

 

 

#1 - - Julia:

Har nu läst igenom alla dina inlägg du skrivit hittills och kan verkligen känna igen mig, och du reflekterar väldigt bra. Kom själv aldrig så långt som anorexia men kämpar fortfarande med undervikt och hjärnspöken. Kommer definitivt följa din blogg och önskar dig verkligen lycka till i din resa mot ett friskt liv. Jag tror på dig!

Svar: Tack så mycket för dina fina ord och pepp. Det värmer! Jag är glad att du aldrig utvecklade anorexia. Du har säkert haft det väldigt tufft ändå.
Hälsogrubblaren

Till top