Recept: Kanelbullekladdkaka
Ni missade väl inte att det var kanelbullens dag i tisdags? Årets höjdpunkt, typ. Mitt instaflöde bestod i stort sett bara av bilder på kanelbullar så självklart blev jag frestad och kunde jag inte låta bli att ställa mig och baka. Denna gången bakade jag inte traditionella kanelbullar utan istället blev det kanelbullekladdkaka. Jag har bakat det en gång förut den blev för torr i min smak, den jag bakade i tisdags blev däremot mer än perfekt! Kakan blev superkladdig och smakade som det godaste i kanelbullen, mitten. Den blev direkt en favorit och jag känner därför att jag bara måste dela med mig av receptet så att ni också kan få njuta av kakan. Receptet är för en liten kladdkaka, så vill ni göra en stor så dubblera satsen.
Ingredienser:
100g Smör
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 tsk Kanel
Ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
2. Smöra och bröa en springform, 15x15 diameter.
3. Blanda samtliga ingredienser till en smet. Häll i springformen och strö på pärlsocker.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 13-17 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.( Jag gräddade den i 13 minuter) Känn efter med en provsticka.
5. Låt kakan svalna i formen och servera kakan som den är eller med glass.