Mer roligt

Livet med anorexi / Permalink / 1

Det börjar bli dags för en nulägesrapport, status för hjärnkontoret med alla dess kaffekärringar. De som tidigare pladdrat på friskt men idag börjar inse att det finns viktigare saker att lägga kraften på, att ha kul till exempel. Utöver att Knut numera håller en lägre profil har en stor förändring också skett hos min duktiga flicka. Hon som tröttnat på att vara duktig och blivit en gnutta rebellisk, intensifierat det som tidigare varit oprioriterat och längst ner på att-göra-listan, ha roligt! Det här har länge varit en stor utmaning i min vardag och jag har ofta låtit ”måsten” gå före, men det är det numera slut på.

Efter att jag skrivit klart min bok för drygt en månad sedan bestämde jag mig för att ta semester. Fylla på mitt personliga roligkonto som länge legat på minus. Det som jag nu tänker utnyttja retroaktivt. Jag har träffat D och haft ett gäng kravlösa men galet roliga dagar med henne. Njutit av våren och igår var jag och långfikade i hamnen med en kompis. Nästa vecka får jag dessutom besök av ännu en kompis. Det fantastiska med ett roligkonto är att det, till skillnad från ett bankkonto, inte kan övertrasseras. Glädje fyller på glädje.

Min duktiga flicka är förvånad, häpen över hur härligt kravlöshet kan vara och att ta dagen som det kommer utan en fullmatad att göra-lista. Att det är viktigt att planera in pauser i schemat. Detta bär jag med mig framöver när jag då försöker bli bättre på att kombinera nytta med nöje.

 

#1 - - emma:

Spännande med boken! Vad är det för typ av bok, fakta, själv-hjälps-bok, biografi, skönlitteratur..? Kommer du ge ut den på eget förlag eller annat förlag? När planerar du att ge ut den?

Svar: Ja, det har varit ett superkul projekt! Det är dels en självhjälpsbok men också en biografi. Jag planerar att ge ut den så snart som möjligt. Först och främst tänker jag annat förlag så jag har skickat in den till lite olika som jag känner vore relevanta ganska så nyligen. Annars kommer jag att ge ut den på egen hand.
Hälsogrubblaren

Till top