Mina dagar med D i bilder

Livet med anorexi / Permalink / 5
Proteinpannkakor med jordgubbar
Glassig smoothiebowl med granola
Bästa sushin ever
Hemmagjord glass
Grötmuggkaka med äpple och proteinfluff
Proteinpannkakor med stekt banan och blåbär
Årets första mjukglass
Kebab i bröd
 
#1 - - L:

Vad är det vita fluffiga i skålarna på sista bilden? 😍😍

Svar: Elvispad proteinpudding :)
Hälsogrubblaren

#2 - - Anonym:

Äter ni bara onyttigheter när ni träffas? Menar absolut inget illa med kommentaren, eller är det bara de bilderna du väljer att lägga upp? Känns som om att en "normal" dvs icke-äs människa inte äter sötsaker varje dag, eller lika ofta som den hypen ätstörda som är i recovery verkar vilja ge sken av? Borde man inte ha en balans?

Svar: Jag känner inte riktigt att den här kommentaren var befogad. Det är inte onyttigt att äta smoothiebowls med granola, grötmuggkaka, pannkakor med proteinpudding, sushi, bröd, en kebab i bröd. Att vi unnade oss en glass när våren äntligen hittat hit är väl extremt friskt. Så tyvärr förstår jag inte ditt resonemang och vart du vill komma. Att vi bockar av mat som
vi inte vågar äta själva när vi är tillsammans tycker jag är bra så jag förstår inte varför du försöker ge oss dåligt samvete.
Hälsogrubblaren

#3 - - Anonym:

Och då syftar jag inte bara på detta inlägg. Det är jättebra att du vågar dig på glass ect. Men att ni gör det som en stor grej när ni ses? Jag försöker själv bli frisk, men börjar känna att din blogg handlar om prestation och att vara "värst" istället för "balans".

Svar: Tack för din input. Jag förstår inte vart jag vill vara "värst"? Men hitta du din balans så hittar jag min. Och så hänvisar jag dig till andra bloggar. Mitt syfte är att inspirera snarare än att provocera.
Hälsogrubblaren

#4 - - L:

Hur gör du proteinpuddingen? 😍

Svar: Jag har köpt kaseinpulver, sen bara blanda det med vatten och vispa med elvisp :)
Hälsogrubblaren

#5 - - Anonym:

Jag hittade till din blogg av en slump och har sedan dess varit inne och läst då och då, men aldrig kommenterat tidigare. Precis som du kämpar jag för att bli frisk, även om jag inte kommit lika långt. Jag tycker att det är bra att du och din vän tar hjälp av varandra för att avdramatisera vissa saker. Som ensam kille i en stad där jag inte känner så många vet jag hur svårt det är att göra på egen hand. Och jag håller nog inte direkt med ovanstående kommentar. De flesta av mina friska vänner äter sötsaker och har inte en tillnärmelsevis lika bra, balanserad och - förmodligen - regelbunden kosthållning som du verkar ha. De känner inte överhuvudtaget att de ens "unnar sig" när de äter en glass eller något; för dem är det helt naturligt att äta det de är sugna på. När jag inte klarade av att äta tillräckligt stora portioner ville mina behandlare att jag skulle äta mycket fika etc. Det blev snabbt väldigt tråkigt att hela tiden äta sötsaker. Med det sagt ville jag bara lämna några uppmuntrande ord med anledning av ovanstående kommentarer.

Jag har bara en fråga, endast för att jag själv har haft mycket tankar och problem kring det, och det är om det finns någon särskild anledning till allt protein, dvs. proteinpuddingar, proteinpulver och liknande? Jag var själv helt besatt av protein tidigare när jag tränade frenetiskt varje dag men försöker nu nyansera min bild av proteinhetsen i samhället och har läst mycket om hur stort behov vi har av protein. Det är dock svårt att skaffa sig en sund bild av det, dels med tanke på ätstörning, dels med tanke på hur samhället hetsar kring det. Därför ville jag bara få din uppfattning om det i egenskap av en medkämpe.

Svar: Vad kul att du hittat hit! :) Och tack så mycket för din kommentar. Den andra kommentaren bet ordentligt och jag började verkligen ifrågasätta allt jag äter. Men tack för din åsikt på det hela :)
Jag äter en del proteinpudding men mer för att det är gott snarare än för proteinets skull. Även för att de inte innehåller så mycket onödigt socker. Men jag tror, precis som du säger, att det är viktigt med balans och ha en nyanserad bild av proteinhetsen. Att ena dagen kunna äta en proteinpudding för att nästa dag kunna ta yoghurt, kanelbulle eller vad som helst. Just för proteinets skull tror jag att vi får i oss det vi behöver i en allsidig kost :)
Hälsogrubblaren

Till top