Recept: Oreocheesecakecups

Recept / Permalink / 0
Det är fredag så idag tänkte jag passa på att bjuda på ett recept pefekt att baka och bjuda på i helgen.  Kladdkakemuffins fyllda med oreocheesecake, två favoriter kombinerat vilket gör dem till den optimala fikan. Åtminstone för mig. Själv bakade jag dem för första gången i förra veckan när min kompis Julia. Dundersuccé så dem kan jag rekommendera er att baka och njuta av snarast.
 
Ingredienser (ca. 20 st)
Browniecups:
4,5 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
200g Smör
1/2 tsk Salt
1 dl Strösocker
1 dl Farinströ
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
 
Cheesecakefyllning:
2 dl Vispgrädde
200g Färskost
5 Oreos
1 dl Strösocker
 
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader sch ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt.
2. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
3. I en annan skål, vispa smör och socker med en elvisp tills konsistensen är fluffig. Sänk hastigheten och blanda ner ett ägg i taget, sedan också vaniljpulvret. Rör om ordentligt.
4. Blanda ner den torra mixen i den blöta och rör om.
5. Klicka ut browniesmeten i muffinsformar. Baka i mitten av ugnen i 10-13 min.
6. Ta ut dina brownies/kladdkakemuffins ur ugnen och gör en grop i mitten av dem med en liten rund kryddburk. Ställ in dem i kylen och gör sedan samma sak igen.
7. Oreocheesecakefyllningen: Vispa grädden hårt och rör sedan ner färskost och socker. Blanda tills du har en slät smet. Krossa oreokakorna och rör ner även dem.
8. Klicka i cheesecakefyllningen i dina browniecups och ställ in i kylen i minst 1 timme innan servering.
 
 
 
 
 
Till top