Veckoutvärdering: turbulent vecka

, Veckoutvärderingar / Permalink / 1

Förra veckan var rejält omskakande, kaosartad på flera olika plan. Min familj tycks ställas inför den ena prövningen efter den andra och den här gången var det min syster som skrämde oss ordentligt, inte Knut.

Någonting hände med mitt mående i förra veckan, det blev svajigt och jag har inte varit lika trallande glad som i tidigare veckor. En under måndagen obefogad viktökning på 0,7 kg skrämde mig rejält och jag reagerade starkare än vad jag borde ha gjort. Jag var inte alls beredd på siffran vilket spontant fick mig att dra ner på kalorierna och dumt nog äta mindre under dagen. När jag bestämde mig för att väga mig även på tisdagsmorgonen och då insåg att viktökningen var 0,2 kilo och inte 0,7 stod jag där, snopet och skamsen.

Det har som sagt hänt mycket under min vecka. Två dagar har jag flängt till Lund för besök på ätstörningsmottagningen. En väldigt speciell dag var torsdagen och som en blixt från klar himmel var depressions-Evert då tillbaka. Trots att jag äter Sertralin mådde jag pyton, grät som ett barn medan mamma tröstade. Jag vet inte vad som hände, antagligen var det många plötsliga händelser under veckan som fick bägaren att rinna över. Min teori är att det delvis var min nervositet inför att nu få börja träna igen. Det fick jag göra i fredags vilket var en riktig höjdpunkt. I fredags fyllde dessutom mamma år och det firade vi med en myskväll innehållande finmiddag, intressanta diskussioner och film. Helgen var även den bra och bjöd bland annat på bio med en kompis men också lite fix här hemma.  

Vågen igår visade minus, men åtminstone bara 0,1 kg. Min dåliga start på förra veckan satte ribban för resten av dagarna och jag tillät fusk även i helgen, om så bara små avvikelser. Nu ska jag försöka hitta tillbaka till samma bra flow som jag varit i tidigare, leta fram lite kämpaglöd. För jag vill ju bli frisk.

 

 

 

#1 - - Janina:

Skickar dig en styrkekram och hoppas du hittar in i flowet. Anorexin är inte värd att få styra dig! Kram

Svar: Tack snälla du! Hoppas allt är bra med dig. Kram
Hälsogrubblaren

Till top