Det friska livet

Livet med anorexi / Permalink / 2

Idag känner jag mig ledsen. Inte på grund av varken Knut eller Evert, denna gången är det något helt annat som skaver. Jag tror att jag har en romantiserad bild av det friska livet. En uppfattning om att min framtid utan Knut kommer att vara enkel och sakna bekymmer. Att problem som inte är ätstörningsrelaterade inte är riktiga problem. Jag hade fel. Det finns andra saker att må dåligt över än en ätstörning, depression eller ångest. Sånt som kan få mig att vilja dra täcket över huvudet och somna om, inte möta verkligheten.

Tillvaron må säkert komma att bli betydligt mycket enklare som frisk, mer stabilt och bjuda på fler toppar. Men ett liv utan motgång existerar inte. Alla drabbas vi av jobbstrul, kärleksproblem och annat trubbel på resans gång. Hinder är en del av att leva och svåra att rymma från. Lycka är dessutom ett tillstånd vi omöjligt kan befinna oss i jämt vilket inte heller gör det värt att eftersträva.

Med det sagt säger jag inte att det inte är värt att bli frisk, för det är det såklart. Den viktiga skillnaden är att man som frisk ibland kan ha dåliga dagar och som sjuk bra dagar. Hellre vara en överlag lycklig person som ibland är olycklig än tvärtom.

 

 

#1 - - Anonym:

"Min värsta dag som frisk är fortfarande bättre än min bästa dag som sjuk"
Tänk på den😊😊

Svar: Åh, den gillade jag! :):)
Hälsogrubblaren

#2 - - Mormor och Morfar:

Hej !

Vilka härliga tjejer.

Till top