Lura dig till bättre självkänsla

Tips / Anorexia, Självkänsla, tips / Permalink / 0

Vänner, vi måste prata självkänsla. Dålig självkänsla i vilken allting ofta börjar, en ätstörning många gånger föds och sedan gror. Hos personer som inte själva förstår sitt egna värde och därmed söker bekräftelse i prestation,  i att vara en duktig bantare och låta detta bygga en tillfällig självkänsla om än en falsk sådan.

Viktigt i tillfrisknandeprocessen från en ätstörning är därför att bygga sin självkänsla parallellt och skaffa den mentala rustning som äkta självkänsla ger. För ju tryggare vi blir i oss själva desto bättre kan vi också tackla vår omvärld och framtida motgång vilket gör tiden vi jobbar med oss själva till välinvesterad.

Ett sätt att träna sin självkänsla är att lura sig till den. Fake it until you make it. Att helt enkelt bestämma dig för att vara säker i dig själv och agera därefter. Till sist kommer inte bara din omgivningdå  vara övertygad utan också du själv. Här kommer fem bra tips som kan hjälpa dig till bättre självkänsla.

5 Enkla knep för att lura till dig bättre självkänsla:

  • Sträck på dig! Våga ta plats, utstråla självsäkerhet och gå med pondus. Använd ditt kroppsspråk och be aldrig om ursäkt för att du existerar.
  • Bär kläder som du trivs och känner dig fin i. Låt inte din ätstörning övertyga dig om att oversize och mjukiskläder alltid är bäst.
  • Tänk på språket! Bojkotta nedvärderande ord och ge dig istället själv komplimanger när du står där i provrummet på HM.
  • Acceptera och ta emot komplimanger från andra. Säg tack, skippa bortförklaringarna.
  • Imponera på dig själv. Bestäm dig för hur du vill vara och agera därefter. Glöm inte att klappa dig själv på axeln för den fantastiska person du är.
 
Till top