Just do it!

Livet med anorexi / Permalink / 1

Igår träffade jag en jättehärlig tjej som jag lärde känna för vad som känns som evigheter sedan på Instagram. Alice, som jag egentligen har många gemensamma nämnare med. Dels anorexin, men också både hemstad och gymnasieskola. Så eftermiddagen igår spenderade jag med henne! Ett par timmar som inte bara gav ny motivation utan också en massa energi. Energi som vi alla behöver, sjuk eller inte.

Jag tar med mig mycket från gårdagen men ett citat som jag gick och klurade på även resten av dagen var – om inte nu, när? Man blir aldrig redo, flygfärdig, plötsligt orädd. Måste våga välja det friska ändå, ta striden här och nu. Inte bara drömma om alla de våfflor man ska äta som frisk utan faktiskt äta dem redan idag.

Den anorektiska hjärnan lever i framtiden. Ska en jäkla massa. Sen, sen, sen men aldrig nu. Till midsommar ska jag frossa, i Italien ska jag äta pizza, när vi äter familjemiddag ska jag minsann visa att jag kan. Därför äter jag restriktivt nu. Man garderar, drar ner på maten för att sedan inte äta ikapp. Men äter aldrig ikapp. För alltid kommer det något emellan. Den här ätstörda tanken kommer aldrig att ta dig närmare den där pizzan. Tvärtom, istället djupare ner i sjukdomen.

Just do it! Sluta vara rädd för din ångest och ät det du i stunden är sugen på. Vänta inte länge för tro mig, du kommer att kunna allt det andra du planerar att äta OCKSÅ. Vi måste äta alla dagar, det är liksom så det funkar.

 
#1 - - Mormor och Morfar:

Hej Isabelle ,
Så sunt och klokt resonerat.

Kramar i massor


Svar: Hej på er! Tack 😘 Kramar 💕
Hälsogrubblaren

Till top