Min systers friska inställning till mat

Livet med anorexi / Permalink / 3

Hur har ni det med förebilder? Har ni någon? Någon vars relation till mat ni också önskar att ni hade? Det har jag, min syster. Min lillasyster men stora förebild. Vars relation till mat är beundransvärd. Så avslappnad, så frisk, att jag fascineras dagligen. Tittar på henne. Lär om, lär rätt. Min syster har ingen ätstörning light som många andra tycks ha idag. Litar istället på magkänslan, på kroppens signaler och låter dem bestämma. Något som ser ut att fungera himla bra eftersom hon ändå har en kropp som vi alla skulle uppskatta om den vore vår.

Under hela min sjukdomstid har jag oroat mig för att min syster ska ta efter mitt beteende och att jag ska dra med henne ner i skiten. Men idag ser jag att det fått motsatt effekt. Hon har inte smittats av Knut, snarare lagt benen på ryggen och sprungit åt andra hållet illa kvickt. Försökt ta mig i handen på vägen, visat att kalorier är tråkigt och livet kul. Jag slutar aldrig imponeras av henne, hur hennes inställning kan förbli så sund och oproblematisk när samhället är så skevt. Idag är hon min definition av frisk, därför också så otroligt viktig del av den här resan. Precis som hon alltid varit.
 
 
#1 - - Liene Svärd:

Din blogg berör!

Svar: Tack, vad glad jag blir! :)
Hälsogrubblaren

#2 - - Mia:

Skönt att du har en bra förebild :) idag är det svårt att hitta människor som inte krånglar med maten. Jag önskar att jag var mer som barn som ofta är mer okomplicerade med mat.

Svar: Ja, det är så himla skönt att kunna snegla på syrran när man känner sig osäker. Jamen, jag håller med. Det är supersvårt och tyvärr har många problem, om så bara små.
Hälsogrubblaren

#3 - - Mormor och Morfar:

Så underbara ni är - och ISABELLE- så fantastiskt vackert skrivet.
Du är en klart lysande stjärna

Svar: Tack så mycket 💕 Frida hälsar! 😘
Hälsogrubblaren

Till top