Recept: Shepherd´s Pie

Recept / Permalink / 1
Idag bjuder jag på ett recept på en maträtt som jag åt för första gången för bara ett par veckor sedan men som jag verkligen älskade, Shepherd´s Pie. Även mamma är stormförtjust så vi har hunnit äta det flera gånger redan, mums! Har gjort både med quorn- och nötfärs, supergott så testa göra den ni också.
 
Ingredienser (1 portion):
110g Nötfärs
2 dl Krossade tomater med chili
1/2 Vitlöksklyfta
Soltorkad tomat
3 Stora mjöliga potatisar (250g)
1 msk Matlagningsgrädde
1 msk Mjölk
1 msk Flytande margarin
 
Gör så här:
1. Skala och koka potatisen i 20 minuter på medelvärme. 
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn nötfärsen.
3. Rör ner krossade tomater och klipp därefter ner fina bitar av vitlök och soltorkad tomat med en sax. Salta och peppra. Låt puttra ett par minuter på låg värme.
4. Bred ut köttfärssåsen i botten av en ugnsäker form (10x15 cm.)
5. Elvispa ihop de färdigkokta potatisarna med matlagningsgrädde, mjölk och margarin. Salta och peppra ordentligt.
6. Bred ut moset på köttfärssåsen och grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
 
 
#1 - - Madde:

Ååh, vad mumsigt det låter! Ska absolut utmana mig själv med denna måltiden! Tack, för receptet, kram!

Svar: Gör det, supergott! Kram 💕
Hälsogrubblaren

Till top