Kurator

Tips / Permalink / 2

Jag önskar att Isabelle före sjukdomen kunde se mig nu. Eller snarare för tre veckor sedan när jag var på mitt första besök hos min nya kontakt på ätstörningsmottagningen i Lund. Stora starka jag har börjat gå till en kurator. Hej misslyckad hade hon säkert tänkt, oerfarna Isabelle 1.0. Nu känner jag mig däremot mest stolt över beslutet.

Egentligen lade mamma fram förslaget om terapi för mig redan för två år sedan, i ätstörningens begynnelsefas och innan jag hunnit tappa så mycket i vikt. Men mognadsprocessen var l mitt fall lång och det var först i förra månaden som jag erkände att det eventuellt, möjligtvis vore hjälpsamt, att det åtminstone är värt ett försök att gå och prata med någon. Särskilt när jag nu äntligen har ett tillräckligt högt BMI för att erbjudas terapi som behandlingsform.

Hittills har jag varit på totalt tre besök och även om jag inte tycker om när mamma har rätt måste jag erkänna att det känns bra. Skönt att få prata av mig en timme i veckan, vrida och vända på tankar och funderingar tillsammans med någon som är utbildad. Än så länge är vi bara precis i startgroparna och det tar såklart tid att lära känna och få förtroende för en ny person, men just nu är jag optimistisk. Ser positivt på behandlingsformen och hoppas på att vi tillsammans kan få bukt med dels min prestationsångest men också andra spökande tankar.

Avslutningsvis - till dig som läser och lika skeptisk som jag varit, lyssna då till din tjatiga mamma. Vänta inte två år som jag gjorde utan ta chansen och gå in med öppet sinne. Det är inte så farligt som det låter, jag lovar.

Bild från min mysiga lördag med mammi.

 

#1 - - Anonym:

Terapi är underbart när man hittar rätt! Tror också tiden är en viktig faktor. Det var kanske först nu du var mottaglig och redo. Annars blir det mest bortkastad tid. Du behövde nog dyka ner i anorexi-gropen och upp igen för att kunna hitta dej själv. Så tänker iaf jag. så kanske hade du lite rätt i att det inte var läge då för två år sedan 😉 Jag är på väg till min terapeut nu och älskar de stunderna. Bara MIN tid!
Hoppas ni får ett kommande bra samarbete! Kram L

Svar: Det är säkert så, att det är en mognadsprocess. Önskar dock att det inte vore så och att andra gick att rädda innan skadan redan är skedd. Vad härligt att du känner så! Kram på dig.
Hälsogrubblaren

#2 - - Anonym:

Vad är det för BMI gräns på terapi?

Svar: I Lund är den 18 :)
Hälsogrubblaren

Till top