Recept: Kakdegsbollar

Recept / Permalink / 2
Idag tänkte jag passa på att bjuda på ett riktigt dunderrecept som jag och Denise gjorde för första gången i helgen och som vi båda kommer att baka många gånger till. Receptet ni ska få är på hembakta kakdegsbollar vilka jag och Denise valde att göra tre olika varianter av och som verkligen gjorde storsuccé allihop. De tre olika sorterna som vi valde att göra var kakdeg med daimbitar, jordnötssmör och kakdegsfyllda chokladbollar. Alla var helt fantastiska så jag kan verkligen rekommendera er att testa alla tre. Så håll tillgodo och berätta gärna vad ni tycker om ni bestämmer er för att baka dem.
 
Ingredienser (3 stora bollar):
50g Rumsvarmt smör
1 msk Strösocker
0,5 dl Farinsocker
0,5 msk Vaniljsocker
1 msk Mjölk
1,5 dl Vetemjöl
 
Olika smaksättningsalternativ:
Daim (för tre kakdegsbollar):
45g Hackad daim
 
Jordnötssmör (för 3 kakdegsbollar)
30g Jordnötssmör
 
Chokladbollssmet (för 6 kakdegsfyllda chokladbollar)
100g Rumsvarmt smör
6 msk Florsocker
2 dl Havregryn
1 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
ca. 1 msk Kallt kaffe
Pärlsocker att rulla chokladbollarna i
 
Gör så här:
1. Blanda ihop kakdegens alla ingredienser i en stor bunke och ställ denna i kylen i cirka 30 minuter.
2. För Daimbollar: Hacka daimen och blanda ner i kakdegen. Dela degen i tre lika stora bitar och rulla till bollar som du sedan lägger i plastfolie och in i frysen.
För Jordnötssmörsbollar: Blanda ner jordnötssmöret i kakdegen och dela den i tre bitar. Rulla till bollar och lägg in i plastfolie i frysen.
För chokladbollar med kakdeg: Blanda ihop samtliga ingredienser till chokladbollssmeten. Dela både kakdegen och chokladbollssmeten i sex lika stora bitar. Gör runda bollar av kakdegen och rulla in dessa i chokladbollssmet. Rulla sedan hela den stora bollen i pärlsocker och ställ in i kylen.
3. Om du valt att göra daim eller jordnötssmörsbollara, ta ut dem från frysen 30 minuter innan servering. Chokladbollskakdegen tar du ut lagom till servering.
 
 
#1 - - Anonym:

Men vad söta ni är 😀 Var det någon nostalgi grej att få njuta av deg eller är det ett nytt "trendigt" recept? 😉 Kakdeg är sjukt mkt godare än kaka oftast! Mums 😋 /Lisa

Svar: Haha, vi tycker båda två att cookie dough glass är så himla gott så då tänkte vi att det ju vore klockrent att göra enbart kakdeg. Men visst är det! Kram på dig.
Hälsogrubblaren

#2 - - F:

Men gud så goda dom ser ut att vara :)
Har läst din blogg sen starten typ, du är en kämpe och en stor inspiration fina du!

Svar: De var himla goda kan jag lova! Kan verkligen rekommendera att göra dem. Åh, vad kul att du gjort det. Och vad glad jag blir, tack <3
Hälsogrubblaren

Till top