Slutar med matsamtal

Livet med anorexi / Permalink / 0

Igår nådde jag ännu en milstolpe i mitt tillfrisknande och behandling. Jag var då på min sista vägning och matsamtal med sköterska på Ätstörningsmottagningen Lund. Egentligen var det inte planerat att det skulle bli vårt sista möte men vi kände båda två att tiden var mogen, att jag nu börjar gå in i slutfasen av min behandling. Ett stadie där hennes roll inte är lika central men kuratorn och sjukgymnastens desto viktigare.

Även om jag är ordentligt stolt över att jag kommit så långt som jag gjort och äntligen börjar se ljuset i tunneln, var det också lite vemodigt. Det var nämligen hon som fick mig att ändra uppfattning om vården för ätstörningar, som jag verkligen klickat med och fått stort förtroende för. Det är också hon som min mamma har ringt under mina mest kritiska dagar. Därför var det lite sorgligt och jag som numera börjat få bukt med min ångest kände ett sting av separationsångest.

Men förtroendet att jag kommer att klara det här utan henne känns stort. Nu ska jag bara se till att förvalta det. Men det ska gå bra, I fix.

 

 

 

 

 

 

Till top