TIllbakablick: 24 Juni 2016

Tillbakablickar / Permalink / 0
Igår letade jag mig tillbaka i mitt bloggarkiv och hittade då ett inlägg som jag skrev den 24 juni 2016, också ett av mina första inlägg här på bloggen. Känslan jag hade när jag skrev det minns jag som igår, rädslan som just då tog över hela liv och gjorde mig alldeles handlingsförlamad. Inlägget tänkte jag idag dela med mig av här på blogget, över ett år senare och lika många dagar starkare.  
 
För att vara modig krävs det att man är rädd. Det bor så otroligt mycket sanning i de orden. Men just nu är jag skräckslagen, fullkomligt livrädd att välja fel väg att gå. Den som alla andra påstår är rätt men som känns så otroligt fel. Så vad gör jag? Alla säger dem att det friska livet är det jag vill leva, kommer att innebära både livsglädje, lycka och på detta vill jag verkligen tro. För de är ju väldigt kloka allihop. Men vad gör man när magkänslan säger nej?
 
Det finns inga garantier och därför är oron kring vad livet på andra sidan kommer att innebära just nu mig övermäktig. För tänk om det blir som jag fasar idag - att jag kommer att ha fler kilon på kroppen men fortfarande känna samma olust inför livet som jag gör nu. Vad har jag egentligen vunnit då?
 
Är mat vägen till lycka? Jag är skeptisk. Ändå måste jag erkänna att jag känner viss nyfikenhet och om jag inte ger det ett försök kommer jag ju heller aldrig få veta svaret. Därför samlar jag just nu mod, fyller på med positiv energi och ställer mig på startlinjen. Redo? Jag vet inte. Men blir man någonsin redo?
 
Idag kan jag inte ge den Isabelle som jag var förra sommaren några garantier, men till dig som känner likadant idag som jag gjorde då - kämpa. Det är värt det. Du oroar dig i onödan. Se det därför inte som kilon du går upp utan liv du får tillbaka.
 
 
Till top