Vikten av att få känna sig fin

Livet med anorexi / Permalink / 0

Det är med stora marginaler som jag har sprängt min resebudget när jag under de senaste året har besökt olika shoppingmecka som Tokyo, Singapore, Hong Kong och Bangkok. Efter att ha spenderat massor av tid i majoriteten av Asiens alla Forever 21 butiker och prutat mig till många fynd på lokala nattmarknader kom jag i April därför också hem med en helt ny garderob.

Tyvärr är det idag dock svårt att känna sig fin i för stora kläder oavsett hur fina de än är. Svårt att uppskatta sin spegelbild när man drunknar i jeansen, när den tänkta t-shirten har blivit en klänning och med en redan mycket kritisk blick sänker snarare än höjer osmickrande kläder en redan låg självkänsla.

Trots att jag ser min nuvarande kroppsform och vikt som tillfällig har jag under de senaste veckorna ändå valt att investera ett antal hundralappar i att köpa kläder som passar mig just nu. Dessutom har ju sommarrean gjort det möjligt att göra några riktiga fynd. Jag vill  nämligen tro att det är viktigt att få känna sig fin, att det kan höja självkänslan åtminstone lite grann. För vad har jag att förlora mer än ett par hundralappar?

 
Till top