Nytt år och höga förväntningar

Livet med anorexi / Permalink / 1

2016 går mot sitt slut och på söndag gör det nya året entré. 2017, fyra siffror som tillsammans skapar stora förväntningar, hos mig liksom hos de flesta andra. Nystart är en klassiker, det är nu det gäller. Vi planerar för hur vi ska ersätta dåliga ovanor med hälsosamma vanor. Fett ska förbrännas, den sista cigaretten fimpas eller i mitt fall – maten ätas.

Jag har aldrig varit den som ger nyårslöften, ändå ska jag försöka mig på ett i år. Till skillnad från alla förbud som är så populära, planerar jag nu för ett mer tillåtande löfte. Nämligen att jag ska göra mitt bästa för att vara mer snäll mot mig själv. Försöka använda begrepp som ”måste” och ”borde” mer sparsamt och ”vill” desto mer.

2016 har varit mitt värsta år någonsin, det behöver jag inte ens fundera över för att kunna konstatera. Ändå har det på många sätt varit ett viktigt år. Det har tränat mig i livet, rustat mig för framtiden. Jag har rest, inte bara till Asien utan också gjort en inre resa som aldrig kan mätas med en vecka i en solstol på Koh Lanta. Jag har dessutom lärt känna många nya och fantastiska människor på vägen, däribland mig själv.

2017 kommer med en hel del förväntningar, denna gången ovanligt höga från min sida. År 2016 tog anorexin, Knut, men inte året som kommer. 2017 vill jag ska bli året då jag, en gång för alla, sparkar bort Knut från sin osynliga tron. Tar tillbaka hela makten över mitt liv, inte bara delar av den.

Jag har valt att summera några av mina mål för det kommande året i en lista. Inte som måsten utan som drivkrafter för att fortsätta kämpa.

Mål för 2017:

·       Vara snällare mot mig själv, lyssna till vad jag vill mer än vad jag tror att jag borde.

·       Komma tillbaka till träningen igen.

·       Ta min kandidatexamen i ekonomi.

·       Ge ut boken jag skriver på.

·       Hålla i min första föreläsning.

·       Resa – Gärna till Indien och på tältsafari i Afrika. New York lockar också.

·       Bli friskförklarad från min anorexia.

 

 

 

#1 - - Janina:

Vilka fina mål. Och smart att se den som drivkrafter istället för löften, jag tänker likadant. Hoppas du får en positiv start på det nya året och att det är du som har makten och inte Knut. Kram!

Svar: Tror att det är bra att försöka vara mer tillåtande mot sig själv! Tack och detsamma. Kram!
Hälsogrubblaren

Till top