Jag duger

Om mig / Permalink / 1

I hela mitt liv har jag saknat självrespekt, trott alla andra vara värdefulla men jag istället värdelös. Därför också spytt ur mig elaka kommentarer om dels min kropp men också om mitt utseende generellt. Levt ett liv som präglats av så mycket självhat att jag idag nästan skäms, som därför nu får mig att viljakompensera. Lyfta fram de positiva egenskaper som jag faktiskt besitter och påminna mig själv om att jag duger, precis som du också gör.

10 saker som är bra med mig:

·       Jag är ödmjuk och omtänksam.

·       Jag är bra på att visa uppskattning och ge komplimanger

·       Jag dömer sällan andra utan lär känna folk med öppet sinne.

·       Jag har humor och självdistans.

·       Jag är lite halvgalen, kommer med många tokiga idéer.

·       Jag är orädd, vågar gå utanför min comfortzone.

·       Jag är klok och empatisk.

·       Jag är ambitiös och engagerad.

·       Jag är driven och målmedveten.

·       Jag är jag.

Fy tusan vad svårt det där var, men nödvändigt. Gör det du också! För vi behöver alla boosta oss själva ibland.

 

 

 

 

Veckoutvärdering: höga toppar och djupa dalar

Veckoutvärderingar / Permalink / 0

Det är tisdag och jag har ännu en vecka av recovery i bagaget. En väldigt nyanserad sådan som innehållit både den troligtvis bästa liksom den sämsta dagen i mitt tillfrisknande. Tisdagen var en mardröm, en lång panikångestattack. Fredagen däremot, det var dagen då jag vaknade pigg och kände mig som friska Isabelle.

Fyra dagar tog det att återhämta mig efter Londonresan. De energidepåer som tömts totalt under min och mammas weekend behövde jag återigen fylla på när vi kom hem. Kroppen skrek efter vila och jag gjorde för en gång skull inte motstånd. Istället sov jag drygt 12 timmar per natt och drog benen efter mig här hemma under dagarna, bakade saffransbullar under onsdagen. Mina dagar var kravlösa vilket var precis det jag behövde.

I fredags ersattes mina mörka dagar äntligen av lite solsken. Jag flög upp ur sängen och kände återigen mig redo för livet. Jag bestämde mig för att ta vara på en bra dag och tillbringade kvällen hemma hos en kille som jag träffar. Det blev en kväll med både middag och Idol vilket för mig är en stor vinst i mitt tillfriskande. Knut, honom lämnade jag kvar i Helsingborg. Helgen har varit lugn och jag har mest varit hemma, njutit av advent och det faktum att julen närmar sig. Vi har adventspyntat, mysigt.

Igår visade vågen -0,1 kg. Antagligen ett resultat av London. Någon annan rimlig förklaring finns inte då jag i förra veckan skötte maten exemplariskt, fuskfritt. Men nu tar jag nya tag och hoppas på bättre resultat nästa måndag.

 

 

 

 

En rolig utmaning: överraskningsgotte

Tips / Permalink / 1

De senaste veckorna har jag känt mig frestad på det friska livet men inte på mat. Varken jag eller min kompanjon D har känt oss sådär jättemotiverade till att äta de extrakalorier som krävs för att gå upp i vikt. Det är liksom inte längre kul att plocka fram det där glasspaketet varenda jäkla kväll. Vi börjar tröttna.   

I förra veckan så klurade jag en del på hur vi skulle kunna tänkas vända något ångestladdat till något kul istället. Jag ville att vi skulle få känna en gnutta glädje i att gå upp i vikt. Resultatet av allt mitt tänkande stavas ”överraskningsgotte”.

Idén har gått ut på att jag och D har köpt vars sju stycken godsaker som vi sedan har skickat till varandra. Riktlinjerna som vi satt upp är att varje gotte ska innehålla 150-250 kalorier och vara något som den andra kan tänkas tycka om. Vi har båda gått all in, valt med omsorg och slått in allt fint. I måndags trillade äntligen Denise paket ner i brevlådan och det blev också startdagen för vår utmaningsvecka. Varje dag har vi dragit vars ett paket som vi sedan öppnat och ätit när det passat under dagen.

Även om idén säkert kan låta halvlöjlig i vissa öron så har den för oss varit väldigt lyckad. Min inneboende tioåring jublar åt tanken på att både få och öppna paket, så bara den processen har varit rolig. Vi har dessutom gjort det till lite av en grej att öppna våra paket samtidigt för att få ta del av varandras spontana reaktioner. En enkel sak som verkligen kan höja kvaliteten på en förmiddag.

Och visst har vår idé gjort det roligare att äta! Den har dessutom på flera sätt utmanat anorexin trångsynthet. D:s sju överraskningar har fått mig att våga prova nytt, äta sånt som jag kanske inte själv skulle ha köpt. Jag som aldrig ens i min vildaste fantasi skulle överväga att äta en bar, har numera ätit en questbar. Hör och häpna, den var dessutom ganska så god. En annan fördel som inte heller får glömmas är att det varit himla kul att fundera ut saker som D kan tänkas tycka om.  

Så till dig som också vill försöka se det positiva i att gå upp i vikt och har en kompis som du kämpar tillsammans med, kör copy paste på vår idé. Saknar du en kompanjon så finns alltid möjligheten att be någon anhörig att köpa ett antal utmaningar till dig som hen slår in. Alla idéer är bra utom de dåliga, right?

 

Till top