Veckoutvärdering: stabil vecka

, Veckoutvärderingar / Permalink / 1

Det är tisdag och vi går in i en ny vecka, summerar den förra. Sju dagar vilka för mig känts stabila och vars lägsta nivå varit ovanligt hög. Min vecka har för första gången på länge varken präglats av gråtattacker eller plötsliga humörsvängningar. Istället har jag känt mig glad och överlag mått ganska så bra. Depressions-Evert har lämnat och ensam kvar för att jäklas är nu Knut. Ett problem mindre gör att jag kan fokusera på Knut och utmana mer.

Förra veckan gjorde matångesten sig återigen påmind, den som jag varit befriad från ett tag nu. Min plötsligt goda aptit och kroppens märkliga beteende har gjort att jag haft svårt att lita på den. Hela tiden känt ett behov av att gardera mig ifall min mage plötsligt skulle förvandlas till ett stort svart hål. Att jag känner mig småsugen mest hela tiden gör mig orolig, rädd för att aldrig kunna sluta äta och därmed rusa upp i vikt tills det står error på vågen. 500g popcorn har jag ätit totalt under den senaste veckan. Ett halvt kilo... Popcorn är gott, haha.

Veckans tuffa har varit att i söndags utmana mina heliga tider för när jag får lov att äta. De somt jag idag kan vara ganska så låst vid. Jag vill gärna äta så sent på dagen som möjligt. Söndagens utmaning innebar tokångest, men jag överlevde. Tack och lov. Även denna veckan planerar jag att göra samma sak under några dagar i hopp om att bli lite mer flexibel i mitt tänkande.

Min vikt fortsätter stadig uppåt vilket denna veckan faktiskt gör mig lite orolig. Rädd för att min målvikt, som tidigare känts så avlägsen. faktiskt närmar sig. Även om jag fortfarande har några kilon kvar att gå upp. Det skrämmer mig och känns läskigt att någon gång i vår passera mållinjen. Hålla vikten och vänja mig vid ett friskt liv. Är jag redo? Jag hoppas det. Så jag fortsätter på samma spår som jag gjort tidigare även denna veckan. Tuggar vidare och försöker tackla min ångest.

 

 

 

#1 - - Anonym:

Bra jobbat! Varför är det så bra att äta sent?! Är likadan och lika överens. Men gjorde också annorlunda i helgen och det blev riktigt bra. Äh tvång och osunda rutiner är till för att brytas!! Kram kram

Svar: I mitt fall tror jag att det handlar om att jag vill gardera mig. "Ifall jag skulle bli sugen på kvällen så ska jag kunna äta" Löjligt, I know. Ta hand om dig, kram kram!
Hälsogrubblaren

Till top