Att vilja bli frisk

Livet med anorexi / Anorexi, Anorexia, Frisk & Fri, Psykisk ohälsa, Vilja, Vinnarskalle, Ätstörning / Permalink / 1
Vilja, allt handlar om vilja. Utan den är det hopplöst, totalt omöjligt att bli frisk. Inte från alla sjukdomar men från anorexia och till skillnad från ett virus går en ätstörning inte att vänta ut. Tro att den en dag plötsligt kommer att försvinna av sig självt. Nej, så enkelt är det inte. Att bli frisk kräver sina strider och är man i sin tur inte villig att ta kampen är det också svårt att bli fri från sjukdomen.
 
Det finns idag statistik som visar på att vissa personer lyckas bli fria från sina ätstörningar medan andra förblir sjuka. Vad som skiljer dessa personerna från varandra är i min värld inte alls deras mentala styrka och motståndskraft utan helt enkelt deras vilja. Deras längtan efter ett friskt liv, vilken måste vara starkare än den att stanna kvar i sjukdomen. Inte heller går att delvis vilja bli frisk men ändå samtidigt också gärna behålla en del av sin ätstörning och den trygghet som den skapar. Man måste klippa bandet helt, inte lite grann. För inte skulle du väl göra slut med din pojkvän om du fortfarande är kär i honom? Det vore ju himla dumt.
 
Så fråga dig själv, vill du bli frisk? Och om svaret är nej, vilket det vissa dagar fortfarande är för mig, försök då att ändra dig. Gör allt vad du kan för att omvärdera, tänka om och fundera på vad som skulle kunna få dig att vilja. Vilja välja det friska livet.
 
Denna bilden får mig att vilja. 
#1 - - Anonym:

Jag tycker det här är så skrämmande. Hur jag kan ha så svårt för att VILJA bli frisk. Alltså vilja det på riktigt och fullt ut. Inte bara jo men jag vill kunna äta och orka men vägra släppa taget helt. För jag vet ju så väl att utan den där viljan går det inte helt och det skrämmer mig för blir jag "frisk" vill jag ju bli HELT OCH HÅLLET frisk och inte bara gå halvvägs. Men varifrån tar jag fram den där viljan då??

Svar: Jag håller med, det är så svårt och det är lätt att vilja stanna kvar. Men jobba med motivationen, det gör jag just nu. Den är ju en färskvara som måste underhållas. Så försök helt enkelt hitta dina anledningar till att bli frisk. Tänk stort, du har alla möjligheter i världen!
Hälsogrubblaren

Till top