Att våga lyssna på sin omgivning

Livet med anorexi / Permalink / 0

Kan de verkligen ha så fel? Vilja dig så illa? De som vanligtvis vill ditt absolut bästa och som därför kallar sig din familj, dina vänner. Som väl aldrig någonsin förut antytt på att de vill skada dig? Tvärtom, säkert finns där i alla lägen.

Försök därför vara logisk nu, tänk efter, fundera varför dem som alltid annars har stöttat dig nu istället skulle vilja lura dig till att den friska vägen är den rätta vägen? Vilja göda dig på skoj? För sitt egna nöjes skull snarare än för din hälsas. Hur sannolikt är det? Ätstörningen må kanske göra dig till en skicklig och erfaren lögnare men för det måste inte din omgivning också vara det, vilja uppmuntra till något som inte vore bra för dig. It makes no sense. Mer sannolikt är alltså att du faktiskt behöver den där maten, de där kilona som de vill att du ska gå upp.

Jag är övertygad om att du generellt är en klok person men att du i det här fallet skulle ha rätt och din familj, vänner och utbildade läkare ha fel är väl inte särskilt realistiskt? Det är ju ändå du som är sjuk och inte dem, du som just nu har den anorektiska hjärnan. Så kanske är det dags att ifrågasätta din egen övertygelse. Våga lita på att dem har rätt och du har fel. Att det finns en annan väg att gå än anorexins, vars omgivning är lite finare och solsäkra dagar lite fler. Så kom igen nu, våga ta åt dig och använda deras råd. Det ska jag försöka göra.

 
Till top