Att våga lyssna på sin omgivning

Livet med anorexi / Permalink / 0

Kan de verkligen ha så fel? Vilja dig så illa? De som vanligtvis vill ditt absolut bästa och som därför kallar sig din familj, dina vänner. Som väl aldrig någonsin förut antytt på att de vill skada dig? Tvärtom. Finns där i alla lägen.

Logiskt nu, tänk efter, fundera varför de som alltid annars har stöttat dig nu istället skulle vilja lura dig till att den friska vägen är den rätta vägen? Vilja göda dig på skoj? För sitt egna nöjes skull snarare än för din hälsas. Hur sannolikt är det? Ätstörningen må kanske göra dig till en skicklig och erfaren lögnare men för det måste inte din omgivning också vara det. Vilja uppmuntra till något som inte vore bra för dig. It makes no sense. ´Du behöver alltså den där maten, de där kilona. Det lovar jag.

Jag är övertygad om att du är en jäkligt klok person men att du skulle ha rätt och din familj, vänner och utbildade läkare ha fel är väl inte särskilt realistiskt. Det är ju ändå du som är sjuk och inte dem, du som just nu har den anorektiska hjärnan.

Mat är inte farligt, men den anorektiska livsstilen är. Dem ser det allihop men inte du. Så kanske är det dags att ifrågasätta din egen övertygelse. Våga lita på att dem har rätt och du har fel. Att det finns en annan väg att gå än anorexins, vars omgivning är lite finare och solsäkra dagar lite fler. Så kom igen nu, våga ta åt dig och använda deras råd.

 
Till top