Kroppshets

Hälsodebatt / Permalink / 0

Kroppen, att vi ens orkar bry oss. Ägna så ofantligt mycket tid år att grubbla över dess form, vikt och storlek. Om höfterna är för breda, magen för stor eller armarna för tjocka. Dessutom hetsa varandra, heja på viktnedgångar men istället ifrågasätta viktuppgångar. Usch.

Jag trodde att vi var klokare än så, mig själv inkluderat. Att vårt sunda förnuft borde sagt stopp och belägg. Fått oss att prioritera annorlunda och värdera det som borde vara viktigare högre. I synnerhet med tanke på att vi just nu lever i en värld, ett samhälle i vilket möjligheterna bara exploderar. Där vi kan resa jorden runt, plugga utomlands, i Sverige, bli entreprenörer, youtubers och allt däremellan. Men ändå lockar den anorektiska kroppen mer, thigh gaps och tonade muskler.
 
Livet ligger framför oss och aldrig har vi varit så fria som idag.Trots det väljer vi att skapa våra egna hinder, hållas fångna och behålla ätstörningens fotboja runt ankeln. Låta sjukdomen bli meningen med livet existera men inte leva. Hur kan vi säga tack men nejtack till livet? Att vikten är viktigare. Nej mina vänner, ni hör ju själva, detta går inte.
 
 
Till top