Recept: Äpplemuggkaka
Ett frukosttips för dig som vill byta ut morgonens gröt eller skinkmacka mot något som går precis lika snabbt att röra ihop - äpplemuggkaka. Supersmarrig, och sen är det ju alltid gött med lite variation!
Ingredienser (1 portion):
1 dl Havregryn
1 tsk Bakpulver
2 msk Vaniljkvarg
1,5 msk Mandelmjölk
1 Äggvita
1/2 Mosad banan
1 tsk Kanel
1 Tsk Kardemumma
1 dl Havregryn
1 tsk Bakpulver
2 msk Vaniljkvarg
1,5 msk Mandelmjölk
1 Äggvita
1/2 Mosad banan
1 tsk Kanel
1 Tsk Kardemumma
Gör så här:
1. Mosa bananen och mixa havregrynen till ett mjöl.
2. Rör ihop alla ingredienser i en skål.
3. Häll smeten i en lagom stor mugg och grädda i mikron i 2,5-3 minuter.
4. Vänd muggen upp och ner på en tallrik och servera sedan muggkakan med vaniljkvarg och färska bär.
1. Mosa bananen och mixa havregrynen till ett mjöl.
2. Rör ihop alla ingredienser i en skål.
3. Häll smeten i en lagom stor mugg och grädda i mikron i 2,5-3 minuter.
4. Vänd muggen upp och ner på en tallrik och servera sedan muggkakan med vaniljkvarg och färska bär.